понеделник, 17 ноември 2008 г.

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...

Самолет на Хемус "се подхлъзнал" (VAR/LBWN)

17 декември 2007 08:57 Агенция "Фокус" :
Самолетът на “Хемус Еър” е кацнал при сложни метерологични условия и при излизане по рульожката се е подхлъзнал в дясно. Това каза за Агенция “Фокус” изпълнителният директор на “Хемус Еър” Димитър Павлов. Той уточни, че излизане от пистата не е имало, а при левия завой по рульожката на пистата самолетът се е подхлъзнал. “Няма последици нито за пасажерите, нито за екипажа”, посочи Павлов. Той обясни още, че при снеговалежи и сложни метерологични условия, каквито са в момента, се случват подобни “подхлъзвания”, но те не носят опасности за пътниците. “Самолетът е бил напълно изправен”, категоричен бе Павлов.

netinfo.bg:
Самолет излезе от пистата във Варна Инцидентът е станал в неделя вечерта; няма щети и пострадали 17.12.2007 При рулиране самолет от типа British Aerospace B462 и излязъл от т. нар. рульожна пътека, съобщиха от пресслужбата на летището във Варна. Инцидентът e станал снощи, малко след 21.00 ч. Машината на "Хемус еър" в изпълнявала полет по линията София-Бургас през Варна. Всички пътници са изведени, няма пострадали или щети по машината. Пасажерите са били превозени от Варна за Бургас с автобус. Причините за инцидента се изясняват.

Монитор :
"Пилотът е бил наясно, че дължината на пистата няма да му стигне, за да спре самолета. Затова се е опитал да насочи машината по пистата за рулиране. За съжаление обаче не успял да завие и самолетът е заседнал в пръстта клай пистата."
Цялата статия - > http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=142862&cid=1&eid=1245

Сензация :
"известната" певица Малина била на борда на сЪмольета :

Стандарт : Преживях невероятно голям кошмар. Нещо много страшно. Недоумявам какво и как стана. Още не мога да се отърся от спомена за ужаса. Гледала съм само по филми и телевизия подобни кошмари със самолети, но никога не съм си мислила, че може на мен да се случи. Времето беше ужасно. Пистата беше в лед, самолетът бе неконтролируем. Добре, че пилотът запази хладнокръвие. Самолетът се движеше с много висока скорост, клатеше се и тресеше. Всичко стана толкова бързо, че дори нямахме време да кажем по една молитва. Пистата свърши. Забихме се в някакви треви. Крилото бе на 4-5 см от земята. Аз си ударих няколко пъти главата в прозореца. Добре, че никой не пострада по-сериозно. Недопустимо е да се правят такива работи. Защо не ни върнаха, а решиха, че трябва да кацнем? Мисля, че пилотът спаси ситуацията и искам да му изкажа благодарност. Вечерта имах концерт, фирмено парти, как съм пяла - не зная. На връщане към София пътуването също бе много зле - 9 часа с кола. Но по-добре така, отколкото със самолет. Имах билети, но не ги използвах. Не зная дали скоро пак ще се кача на самолет. Недоумявам защо не ни върнаха, а решиха, че трябва да кацнем. Много приятели ми се обадиха да ме подкрепят.

Премеждията на Малина сигурно ще бъдат екранизирани в следващия й клип...

Няма коментари: